DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Článek Slávia

Nejhoršího výsledku od vstupu do ligy jsme se dočkali včera. Sedmička od Jablonce nebo pět gólů od Plzně šlo ke kvalitě kádru soupeře pochopit, ale čím nás přehrála Slávia? Nikde není psáno, že bychom se Slávií nemohli prohrát ale dostat za hodinu 5 gólů od soupeře, který za posledních 15 kol porazil jen sestupující Žižkov, to je velká bída. Ukázala se opět věc, která je v Hradci zakořeněná snad odjakživa. Pokud nebudeme řešit, jak jsme všichni rádi za ligu v Hradci, tak nám jde jen o záchranu. Nemáme ambice být 10tí, prostě jak jsme zachránění, je vše vyřešeno, hotovo a můžeme být spokojeni. Přesně tohle se pak přenáší i na fanoušky. Nejde o nás skalní, my příjdeme vždy, ale ti nerozhodní si řeknou: „Proč bych jel na fotbal, když už o nic nejde.“  Hradci díky dlouhé době v druhé lize utekla jedna generace příznivců, kteří teď příjdou 3x za sezónu. Není to žádná česká specialita ale jen dávají přednost jiným zájmům, jako je například hokej v Pardubicích. My musíme využít každou příležitost k tomu, abychom si věrné fanoušky zase vychovali, aby nejeli na hokej, nejeli na nákupy, ale ztotožnili se s klubem a brali fotbal jako dobrou volbu na víkend. Včerejším výstupem na Slávii je ale tak akorát odradíme a znechutíme..

Zpět ke Slávii. V sektoru se nás schází ve všední den 128 a ze začátku fandíme organizovaně a určitě jsme i dobře slyšet. Přibývajicím časem to vypadá na pořádnou nakládačku, tak i support slábne. V druhé půli už většina výjezdníku na jakoukoli podporu rezignuje. Zbyla asi 40ka, která celý druhý poločas neúnavně zpíva jeden chorál až do konce utkání. Kdo si zafandit chtěl, přiležitost k tomu měl. Dalším plusem byla originální choreografie. Na ochozu se objevil nápis NAŠE SRDCE PATŘÍ HRADCI a mezi fanoušky názvy obci které Votroky podporují  ( Kutná hora,Chlumec…) Pozitivní ještě bylo, že na nás i přes silný déšť nepršelo, výborná klobása a krásný stadión. Jak ale po utkání řekl Michal z Trebe. Ke vstupence na Sigmu by měli přidat ještě chlast, protože za střízliva se tohle nedá vydržet.
 

Sestava: Lindr –   Plašil, Fukal, Hochmeister, Poděbradský – Pávek, Schwarz (79. Rezek)  Černý (67. Edunov), Malinský – Dvořák (61. Zelený), Štěpán
Góly: 16.Škoda, 38.Trubila, 45.Škoda, 54.Hubáček, 63.Pospěch
Liga fanoušků: Slávia 7, Hradec 3
Vstupenka: 150,-


Článek z utkání se Slováckem

Kdo nezažil, neuvěří! Tak by se asi dal shrnout včerejší výjezd. Na cestu vyrážíme o půl třetí abychom na moravskou vesnici  dorazili včas.Cesta ubíhá pohodově a tak jsme na dědině, kde hraje Hradec, s hodinovým předstihem. I když jsme zaparkovali na území domácích tak cesta ke stadionu probíhá bez konfliktů. Kupujeme lístky, procházíme kontrolou a i když se místní security snaží budit respekt vše probíhá víceméně bez problémů. V sektoru nás už vítá prvních pět fans a čekáme až dorazí skupina z autobusu, která se občerstvuje v místním hostinci. V kotli se nás schází cca 70 a začínáme fandit, je zima, ale fandění je ještě na dobré úrovni.  Na začátku utkání přečkáváme velkou šanci domácích a když Vojta Štěpán z přímého kopu  k překvapení všech  střílí branku, jsme v eufórii. Zbytek poločasu dohráváme ze zabezpečené obrany a do kabin si neseme jednobrankové vedení. V druhé půli se obraz hry moc nemění, domácí se snaží, ale nedaří se jim nic vymyslet a tak je trestáme a po dvou pěkných akcích Vojta Štěpán zvyšuje vedení už na 0:3. Kotel je v transu a více než půlka lidí se i přes zimu svléká do půl těla a fandí se, co to jde. Celkově je atmosféra výborná. Zápas končí, my s hráči slavíme a spokojeně odcházíme ze stadionu. U východu probíhá ještě menší konflikt s domácími fans, ale za chvíli je klid. Co se týká domácího kotle, je na velice dobré úrovni a patří asi k tomu nejlepšímu, co můžeme v lize vidět. Při zpáteční cestě se potkáváme na benzínce v Mohelnici s hráči, děláme nějaké fotky a od Milana Fukala se dozvídáme, že musel odstoupit kvůli lýtku. Povedený výjezd a HLAVNĚ TŘI BODY!!!

Sestava: Hradec Králové: Koubek  – Fukal (11. Dvořák ), Pávek , Hochmeister  –   Holeš , Plašil , Šisler , Poděbradský ,   Zelený  (88. Janoušek) – Černý , Štěpán  (71. Mrázek).

Góly: 14., 65. a 70. Štěpán
Liga fanoušků: Hradec 6, Slovácko 7


Článek Budějovice

Zápas v Budějovicích je to nejvzdálenější, co může hradeckým příznivcům gambrinus liga nabídnout. I tak se do města pastelek a piva vydalo 70 hradeckých. Ti odvážnější zvolili cestu autobusem. Když ho ale naše auto dvě hodiny před utkáním míjí, odhadem 80 km od Budějovic s poruchou kola, tak je jasné, že si v prvním poločase zafandíme v početně hodně slabé sestavě. První poločas jsme si tedy ve dvaceti lidech mohli vyzkoušet, jak se na výjezdu cítí například takový Jablonec. S blížící se přestávkou dojíždí i fans-autobus a konečně začínáme velmi kvalitní podporu, která trvá téměř až do konce utkání. Pro zpestření dění v sektoru byla připravena i choreografie v podobě nápisu s balónky. Bez zajímavosti není ani chování jednotlivců z řad místní security. Není moc příjemý pocit, když vám někdo s nejvyšším dosaženým vžděláním 5ti tříd základní školy automaticky tyká nebo dává nesmyslné pokyny. Celkový dojem z Budějovic je ale velmi pozitivní. Hezký stadion, příjemné prostředí, jen ta návštěva na Budějovice je slabá, protože stejně jako Hradec, jsou i Budějovice tradiční fotbalové město s velkou spádovou oblastí, ale do toho by viděli spíš místní. K fotbalu nejde nic moc říct. Nebýt hrubých chyb domácích, nevytvořili bychom si ani několik pološancí, které jsme v utkání měli. Podle informací z autobusu byla i cesta zpět plná adrenalinu ale to se zájemci dočtou v některém z ostatních článků. Na dlouhou cestu do Hradce se s fanoušky přišla rozloučit k sektoru sedmička hráčů. Jmenovitě : Dvořák, Plašil, Hochmeister, Janoušek, Zelený, Poděbradský, Holeš a ještě brankař Koubek.

Vstupenka: 125,- , klobása 40,- , pivo 25,-
Liga fanoušků: Hradec 6 bodů, Budějovice 3 body

Sestava: Koubek – Plašil, Hochmeister, Šisler, Poděbradský – Štěpán (90. Edunov), Černý, Holeš – Malinský (66.. Zelený), .. Mrázek (61.. Dvořák)


Článek z Bohemky + video, fotky a další report

Včerejší výkon bych začal hodnotit tím pozitivním. I když většina fanoušků čekala, že se na nás Bohemka chytne, nestalo se tak a odvezli jsme si  z Edenu bod. Tím by asi veškerá pozitiva skončila. Bohemka je v současné době opravdu tragická a bude mít asi ještě opravdu honičku, aby nespadla. My jsme  v prvním poločase hráli v poli docela slušně jenže bez výraznější šance. Na konci poločasu nám pomohl domácí Nešpor, kterému se až na potřetí povedlo nechat vyloučit. Natěšení v našem kotli, že bychom mohli v druhém poločase klokana dorazit se brzy proměnilo v kruté vystřízlivění. Prostě nic. Nevytvořili jsme si žádnou 100% gólovku, směrem dopředu jsme už třetí zápas naprosto impotentní, člověk by brečel. Po Žižkovu jsme druhý nejhůře střílející tým ligy – 15 branek z 21 zápasů… to snad ani nemá cenu dál rozebírat. Nakonec jsme mohli být rádi, že nám klokani žádnou branku nedali, příležitosti k tomu měli. Co říci závěrem -  trápíme se. Jak kluci na hřišti tak my v hledišti. V kotli se nás sešlo cca 100, fandění žádný fanatizmus, ale ani ticho jsme nebyli. Do choreofondu se vybralo 1310. Nezbývá než doufat, že příště snad dáme gól a neprohrajeme….


Report z Příbrami + fotky a videa

Odskočit si z okopávání zahrádky nebo orání pole přímo na ligový fotbal? V Příbrami žádný problém.Stadion obklopuje z jedné strany zahrádkářská kolonie a z druhé pole.Nejvyšší soutěž se do takového prostředí určitě nehodí.Naopak, na takový stadion, rozhodně ano. Návštěva nepřesáhla 1 000 diváků.Oficiální číslo se realitě blížilo jen stěží. Hradecké přijelo podpořit i 120 výjezdníků. Díky perfektní ozvěně od prázdných tribun se ale mohlo zdát, že chorály zpívá tisíc fanatiků. Všichni hradečtí se také mohli zapojit do balónkové choreografie a nebo zvednutí plachty s nákresem monitoru a chybového hlášení  ERROR 404 PRIBRAM FANS NOT FOUND ( chybové  hlášení 404, příbramští fanoušci nenalezeni ). Do  soutěže fanoušků jsme obdrželi 7 bodů a proběhla i sbírka do choreofondu s výsledkem 2084 kč + 0,50 €. ( podle aktuálního kurzu bude směněno za 12 kč ). Zajímavé utkání končí remízou a společnou děkovačkou s hráči, kteří mohli vidět, že podpora od fanoušků není všude samozřejmost.


Report z Liberce + fotky, další článek

Do Liberce vyrazily opět stovky příznivců, které hned u vstupu na stadion čekala liberecká klasika v podobě zdlouhavého prohledávání od místních security. Na rozdíl od minulého zápasu, se ale ochranka značně poučila a nebyl podle počtu lidí problém otevřít i druhou bránu. Většina fanoušků ( možná všichni ) stihla úvodní hvizd sudího Drábka. Po organizační stránce byl proto největší problém s odbavením u místního občerstvení, které se tvářilo, jakoby čekalo maximálně 10 lidí. V základní sestavě nastoupily i nové tváře Edunov a Mrázek. Od začátku se dalo lehce tušit, že to s předvedenou hrou na body asi nebude a to se nakonec i potvrdilo. Pomalu tradičně při výjezdu k Nise byla pestřejší situace v hledišti. Do Liberce zavítala i skupina týmu FK Mladá Boleslav, jejichž  část, společně s několika hradeckými, obohatila chorály o novinku v našem repertoáru a to bučení na hráče Liberce Gebreho. Není na místě ze sebe dělat Mirka Dušína, každému je jeho etnikum a rodný jazyk určitě bližší. Dávat ale najevo, že je opice hráč, který nepřišel  z cizí země ale v Česku se narodil, to bylo velké zklamání. Jak asi bylo jeho rodičům na tribuně, když musel hlasatel napomínat hostující  příznivce…….Nastala například i situace, kdy se hradecký výjezďák ohradil proti skandování Boleslav a byl málem napaden. Černobílý příznivec ale není žádná ovce, která dělá to, co jí kdo řekne. Ať si  proto udělá každý názor sám, jestli vidí v družbě s Boleslaví nějáký přínos. Pokud ano, tak prosím. Pokud přínos nevidí, a nehodlá Boleslav podporovat – třeba jako já, tak prosím. Možná se teď zdá, že v táboře Hradce byla pořádná divočina, není  to tak úplně pravda. Fandění mělo ale spíš průměrnou úroveň. Spousta lidí dala přednost okolním tribunám, takže v kleci bylo něco kolem 200 hostí. I tak se málokdy zapojili úplně všichni. Připravená byla choreografie plachty s Ještědem a nápisem  MY JSME TADY DOMA. Do soutěže fanoušků jsme si tentokrát za rasismus vykoledovali nejnižší známku 1. Bonus v podobě pokuty ještě pravděpodobně příjde. Až s ní zase půjde Jukl na město, odpůrci stadionu budou mít opět perfektní argument. Celkově to nebyl špatný výjezd. Nic extra jsme ale nepředvedli, stejně jako hráči na trávníku, což spolu často souvisí.


Tipsport Cup: Hradec - Jablonec 1:3

Na hlavním nádraží v Hradci Králové se sešli 3 fanoušci. Po příjezdu do Satalic na nás čekala další dvojice studujících v Praze. V restauraci u hřiště potkáváme asi 8 jablonečáků.Zápas začal opatrněji, ale v 12.minutě upláchl Chlebounovi Třešňák a podél Lindra vsítil gól. Druhý padl v  17. minutě po sporné penaltě, kdy se Šisler držel s jablonečákem a ten upadl. K míči se postavil Piták a ač si Lindr sáhl na míč, tak stejně gólu nezabránil – 0:2. V 22. minutě se Černý dostal sám před Špita, ale minul branku. Po půlhodině hry už ale Vojta  Štěpán do prázdné branky uklidil míč – 1:2. Ke konci poločasu mohlo být vyrovnáno. Janouškovu střelu z dálky vytěsnil Špit nad branku.Druhý poločas začali aktivněji hradečáci. Uzamkli ve vápně Jablonec, ale jejich snaha byla marná. Vzápětí měl Jablonec brejk 4 na 2, Koubek ale skvěle vychytal. Za minutu to bylo 1:3. Chyba v rozehrávce, kterou využil Jablonec. Nejprve střela do tyče a pak dorážka Jarolíma. V 65.minutě Rezek nevyužil svou velkou příležitost. Sám před brankářem a radši nahrál Jedunovi který musel ještě zaběhnout k čáře. Hra se přelévala ze strany na stranu. V 90.minutě ve velké šanci opět Rezek, ale trefil jen tyč.

Branky: Štěpán – Třešňák, Piták z pen, Jarolím
Diváci: 100


Report Indoor Cup + fotky a video

Turnaj v Liberci dá se říct návštívila absolutní výjezdová elita, kterou bylo možno vidět v průběhu podzimu na zápasech od Ostravy až po Plzeň. Hned po příjezdu na parkoviště u haly nás přivítal muž zákona se slovy, že se nás pořadatelé bojí. Tak jsme vyslali zástupce autobusu ( Frkola & Jerry ) aby jim vysvětlili, že nejsme žádná zvířata. Při příchodu ke vstupu už na nás čeká pořadatel s připravenou  básničkou ohledně organizačních pokynů, jako dobrý řečník se ale neukázal, a tak po několika vteřinách už mluví jen do prázdné ulice. Zmůže se jen na otázku „ Kam jdete? „  Při vstupu do haly je jasné, kdo bude dnes doma. Velké zklamání je účast Boleslavi ale především Jablonce, který má v kotli asi 30 lidí. Teplice 15 a Boleslav  tak 20. Liberec turnaj bojkotuje, takže náš 80ti členný kotel absolutně kraluje. V prvním zápase s Jabloncem, který vyhráváme, roztahujeme nápis HRADEC JE VŠUDE a obří dres. Druhé utkání s Boleslavi končí naše účinkování na turnaji. V něm se prezentujeme TAJENKOU a balónky. Oba zápasy předvádíme fanatický support téměř bez přestávky. Před odchodem pozdravíme skupinku Teplic pokřikem „sundej tepláky“  a vyklízíme sektor. Ještě něco k samotnému turnaji. Je vidět, že organizátor turnaje fotbalovým fanouškům příliš nerozumí. Velkou slabinou je neustálé hraní muziky a to i v průběhu zápasu. Vytrácí se tak fandění a hlavně hra nemůže diváka vtáhnout do děje, protože pořád slyší jen mix Britney Spears, fandění a komentátora,  výsledkem je proto spíš randál připomínající fabriku. Dalším negativem  byla samotná struktura turnaje, ta znamenala, že hradečtí příznivci jeli do Liberce jen kvůli 40. minutám hrubého času. Žalostně málo. Souboje o umístění a nebo celková změna  klíče turnaje by mu jedině prospěla.


Report z Olomouce + videa, druhý report a pár fotek

Poslední podzimní výjezd nás zatáhl do Olomouce s krásná dostupnoustí vlakem i auty. My vyražíme z Hradce ve třiadvacetičlenné skupině vlakem, cestou si posilňujeme alkoholem a fandíme. Po příjezdu do Olomouce kontaktujeme KHS (Kutná Hora Supporters) , aby jsme za nimi mohli přijít do knajpy. Naši skupinu doprovází zhruba sto policistů. Dorážíme do hospody, dáme pár pivek, někdo zakousne něco k jídlu a razíme na stadion. V sektoru už je i pár autoposádek, a tak náš sektor čítá 80 - 90 kusů. Vyvěšujeme vlajky a začínáme fandit. První poločas končí 0:0 a začínáme si říkat, aby to nedopadlo jako minulou sezonu. To se nakonec nestává. Ve druhém poločase rozjíždíme kvalitní support. O choreografii se starají bílé balónky a také velký dres Hradce. Velkou radost nám udělali také Votroci, když Jarda Zelený vsítil první branku. Nastává něco nepopsatelného! Nálada je na vrcholu a v zápětí střílí "Zelí" druhý gól. Všichni hradečtí se náramně baví, pár odvážlivců jde i přes velkou zimu do půl těla. Na děkovačku šli po dlouhé době všichni hráči, hoši děkujeme!!! Cesta ze stadionu: Vlaková skupina naskákala do antonu a byla odvezena na vlakáč, pro některé fans nový zážitek. Lezeme do posledního vagónu a po celou cestu až domů si užíváme 3 body. Tak za týden proti Teplicím, NIC NEŽ HRADEC


Report z utkání v Plzni

Proměnu betonové ruiny ve fotbalový stadion si nenechala ujít odhadem stovka hradeckých příznivců. Od naší poslední návštěvy ( 8 měsíců ) v Plzni stojí důstojný fotbalový stánek před dokončením. Je vidět, že místo různých studií, maket a analýz přešli rovnou k činům. Plzeň prostě chytře využila toho, že fotbal v tomto regionu je zrovna  „v kurzu“. V utkání předvádíme solidní poločas, kdy se po přestávce s těsnou prohrou dá ještě něco udělat. Jenže, přichází tradiční hradecká klasika ,kdy je Černý v obrovské šanci a místo srovnání a naděje, že finišujícího soupeře v závěru krutě dorazíme, tak nedává. Prakticky z protiútoku inkasujeme druhou branku a dál už to každý zná. V kontrastu s děním na hřišti je situace v hledišti. Jako fanoušci předvádíme skvělou podporu a i za nepříznivého stavu neustále skandujeme. Některé chorály zajímavě obohatily dva bubny. V závěru utkání spustíme tradiční několikaminutový chorál až do konečného hvizdu. Jeden fanoušek byl ještě v průběhu druhé půle zadržen pro pyrotechniku ( Prý další tři ze stejného důvodu nevpuštěni na stadion). Byl to ale ve výsledku smutný pohled na vyhořelé hráče před naším sektorem a další rána pro hradeckého příznivce.


 

Report z Ostravy + doplněny fotogalerie

První report, který je napsaný na papír a poté do elektronické podoby.Ve Moravskoslezském kraji je mimochodem obrovský problém sehnat papír a tužku.Z Hradce vyjíždíme autem v počtu čtyř osob.Během cesty voláme hlavní skupině jedoucí vlakem, kvůli zjištění počtu fanoušků.Dostáváme info, že jich po pražcích jede odhadem 70.Pro autoposádku skvělá zpráva. Po přestávce na benzině nastává další telefonický kontakt na vlakovou skupinu, kdy zjišťujeme, že hlavní část sedí už v hospodě ale pár lidí zapomnělo vystoupit a jelo směr Bohumín! Po krátkém bloudění po Ostravě přijíždíme na Bazaly.Kdo se bál jet, může jen zpytovat svědomí. Přes policejní antony by se bál projít i Tonda Banderas pro Káťu Johnsovou ve filmu Zoro.Po fans stránce jsme byli připraveni uloupit perníček, jak by napsal Tyčák.Pokud to čte nějáký chachar, tak nemyslíme Piko. Rozjíždíme vlastní support, který nám vydrží v plném nasazení asi 10 minut.Po tomto čase už se chytá pouze 1-9-0-5.Je to škoda, protože na hříšti se odehrává super ofenzivní fotbal a my i jižní Polsko se baví.I kdybychom se snažili sebevíc, tak ve finálnim součtu 64 lidí bychom nedokázali domácí překřičet.Při skákavém pokřiku Baníku bylo poznat, že v Ostravě se lidi vážně fandit nestydí.Pokud někdo ale čekal ze strany FC Gieksa Baník Katowice v prvním poločase nějaké super podporování, byl stejně jako já dost zklamaný. Netvrdím, že fanoušci na Bazalech o sobě nedávali dobře vědět, ale celé fandění bylo založeno na „pouhém“ hlasovém projevu.Asi už jsme si všichni navykli k tomu, že v Ostravě se podporuje i vizuálně. Ve srovnání s  podporou Votroků, byl ale support na daleko vyšší úrovni. Mimo jedné světlice odpálené v sektoru hostí, se Hradec nemohl v ničem jiném s chachary rovnat.Co se týče tohoto, pro většinu fanoušků HK uvítaného excesu, nevznikl by problém se zdejšími security. Nebýt značně alkoholicky podroušeného fanouška, který zaútočil zbytečně na zdejšího člena SDH. Nejprve totiž kdosi z davu hodil po tomto hasiči pivo a pak následoval pokus o vykopnutí kýble s vodou z ruky tomuto členu pořadatelské služby. Bohužel kvůli opilosti se tento člověk netrefil do kýble, ale skoro do hlavy a ohrozil tím zdejšího požárníka. Represe vůči Votrokům mohla započít. Největší problém byl v tom, že zdejším security ani tak nevadilo PYRO, ale právě to hozené PIVO. Jojo, rozdíl v písmenkách je malý, ale v činech velký. Strkanice a dohadování se zdejšími „českými“ strážci bezpečnosti na stadionech trvala až do začátku druhého poločasu a po většinu z něj. Nebudu se rozepisovat o dění na hřišti. To že nám rozhodčí neuznal dva góly taky neovlivníme, ale doporučuju se podívat na dnešní večerní dohráno. Ve druhém poločase jsou odpáleny další dvě světlice najednou, které přišel řešit pouze jeden člen zdejší ochranky. Je vidět, že v chacharistánu jsou opravdu blíž Polsku, než třeba v naší „matičce měst“, kam vás nepustí ani s blbým nápisem. Pokud jsem se zmínil o nápisech, tak se Hradec prezentuje vtipným choreem, na kterém je porovnání Baníku s trojúhelníkem – Baník má na rozdíl od trojúhelníku pouze dva body(bohužel, stejně jako Šmoula se zápasem s Libercem se tento nápad trochu obrátil proti nám). Druhý nápis je VOTROCI ON TOUR, který byl vytažený zhruba dvakrát. Baníkovci při střídání Honzy Kulovského vytahují nápis MARKU VÍTEJ a k tomu pár světlic. Po vystřídání Honzy Kulovského v cca 70. minutě dostáváme na 1:0. Gól tedy přichází v přibližně stejné minutě jako loni a Baník se na nás opět - jako loni, chytá. Otázka je, kdy přijde ten očekávaný sniper??? Případně, kdo se této role v HK chytne? Po zápase opět ve čtyřech odjíždíme do Hradce. Na benzínce potkáváme ještě hradecké hráče, se kterými se zdravíme a fotíme. Takže jak zpívá Lenka Filipová – Z příběhu zbývá jen málo, jen úsměvy na fotkách…(pozn. Redakce: Za všechno může jen čas).


Remíza na hřišti, vítězství v hledišti. Tak by se dal v krátkosti shrnout zápas v Boleslavi

Fanouškům vyloženě přálo počasí i čas výkopu a tak se očekávala hojná účast hradeckých fans.Že se očekávání promění ve skutečnost bylo jasné už půl hodiny před zápasem, kdy před sektorem byla dlouhá fronta a další Votroci stále přicházeli.Nakonec sektor úplně zaplňujeme a další desítky fanoušků sedí vedle sektoru a na ostatních tribunách.S úvodním hvizdem utkání začínáme mohutně fandit a vytváříme klukům na hřišti doslova domácí prostředí.Několikahlavý kotlík domácích fans nemá proti našemu supportu vůbec žádnou šanci.Na hřišti vidíme vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách, žádná z nich není využita a tak poločas končí bez branek.Do druhé půle vstupují naši hráči trochu zakřiknutí a z úvodního tlaku se bohužel Boleslav prosazuje a vede 1:0.Poté ale začínají kluci na hřišti opět makat a tak není o zajímavé momenty před oběma brankami nouze.Když se v 65. minutě prosazuje Pavel Černý, náš kotel propadá v extázi, nahoru letí několik balónků z choreografie, odpaluje se pyro a tak je část kotle osvěžena od místních hasičů.Dále se fandí jako o život a třešničkou na dortu mohla být penalta šest minut před koncem, kterou bohužel Pavel Černý neproměňuje.Do konce zápasu už se nikdo střelecky neprosazuje.Co říci závěrem, remíza je vzhledem k průběhu utkání asi zasloužená, kluci odjezdili celý zápas po zadku a s takovýmhle výkonem a nasazením se nemusíme bát nikoho.Doufejme, že se dokážou takhle nahecovat i proti Budějovicím.Co se týká fans, kotel předvedl pravděpodobně nejlepší fandění od návratu do ligy a tak díky všem, kteří se na něm aktivně podíleli ( liga fanoušků 8 bodů ). Do choreofondu bylo vybráno 1213 Kč.


Hradec dostal čtyří góly na Dukle a dál padá ligovou tabulkou.

Dění na hřišti netřeba komentovat.Vše bylo již napsáno v jakémkoli reportu z posledního měsíce.Do Prahy po reprezentační pauze vyrazily hned dva autobusy fanoušků.Nikoho už asi nepřekvapí, že jeden z autobusů měl poruchu a fanoušci se pražskou MHD dostali na utkání až ve druhém poločase.Podobně jako na Spartě ( 130,-) zaplatili znovu plné vstupné, tentokrát „jen“ 100,-.Ty autobusy jsou zakletý nebo má pro to někdo vysvětlení? V sektoru je nakonec odhadem 130 hradečáků.Připravena byla choreografie v podobě černých kartonů, doplněná nápisem R.I.P. JAROSLAVL. Po utkání jde ještě část příznivců k hokejové hale sparty a zde zapálí svíčky ve tvaru písmen FCHK a přidá suvenýry klubu.Kladnou věcí výjezdu byla snad jen přítomnost hezkých hradeckých fanynek v našem sektoru, na které se dalo koukat.Při pohledu na trávník, se chtělo spíš brečet.


Hradec prohrál v Liberci 3:1.S pohárem FAČR se tak rozloučil.

Zápas v Liberci nebyl nijak odlišný od posledního zápasu s Příbramí, i když ke konci už byla hra lepší.Do Liberce nás dorazilo zhruba na dvě desítky fanoušků, tentokrát jsme nefandili. Chtěli jsme se v klidu podívat na fotbal a skvěle fandící plný kotel domácích bychom jen těžko překřičeli.Po závěrečném hvizdu nám asi čtyři hráči z dálky zatleskali a zmizeli do kabin. Na jednu stranu škoda, že z poháru vypadáváme, protože bychom jeli na výlet do Převýšova. Fotbal už je takový. Nyní je tu reprezentační pauza a kluci by se měli co nejlépe připravit na Duklu. -


Sparta - Hradec 1:0

Výjezd na Spartu přinesl opět plno zážitků, převážně pro fanoušky jedoucí autobusem.Na hřišti vypadalo utkání jako obvykle.Zápas nám neprohrál sudí Franěk, sparta by určitě zvítězila i bez jeho tendenčního řízení zápasu v její prospěch.V klíčových situacích na mezinárodní scéně jí ale nikdo takhle nepodrží.Hradečáků přijelo do Prahy 204 a byli pořádně slyšet.Ohodnoceno 6-ti body do soutěže fanoušků.Někoho může počet trochu zklamat.Doufejme, že se euforie z výjezdů nevytrácí, ale hlavním důvodem je křížení několika akcí zároveň.Výzva v bílém na Spartu se zase vydařila.K vidění byly třeba i malůvky v hradeckých barvách přímo na kůži nebo obličeji.Fandilo se v podstatě bez přestávky a drtivá většina pokřiků byla věnována podpoře černobílých.Skandování  Vaslui lze brát ještě s úsměvem. Naopak trochu zbytečný byl chorál „Kdyby celá Praha…“ (okopírováno od Slávie).Výjezd se příliš nevydařil autobusové skupině která čekala 40 minut na dálnici kvůli nehodě a pak ještě dalších 30 kvůli prázdnému kolu.Nestíhá proto první poločas a při odjezdu z Prahy si to ještě zopakuje na Černém mostě. Kolo se mění ještě jednou na dálnici před Hradcem a do cíle k Lidlu doráží v jednu hodinu v noci.V tu chvíli už je autobus skoro prázdný, protože několik fanoušků vzalo osud do vlastních rukou už při defektu v Praze. Podle aktuálních zpráv všichni přežili.S trochou štěstí jsme si z Letné nějáký ten bod přivezt mohli.Teď už se musíme soustředit na následující důležité utkání s Příbramí.


Teplice - Hradec 0:3

V nepříliš příznivém čase pro hostující fanoušky vyjelo do Teplic 76 hradeckých. Ti byli svědky jedinečného okamžiku v novodobé historii klubu. Ne snad vysokého vítězství, Hradec koncem včerejšího utkání vede gambrinus ligu.O to příjemnější, že je to jednoznačně díky fotbalové kvalitě. Jako obvykle na spoře zaplněném stadionu v Teplicích vytváří kvalitně povzbující hostující kotel, až na vyjímky oděný do klubových barev, domácí prostředí. V soutěži fanoušků je to tentokrát za 6 bodů. Po rychlých gólech nastává absolutní euforie kterou doplňuje nějaká ta pyrotechnika a také se objevuje nápis pro rozhodčí Damkovou, která ukončila aktivní kariéru. Stejně jako loni graduje zápas třetí brankou, v té ale letos stojí teplický brankař Grigar. Závěr v televizním přenose hodnotí trenér Kotál a kulisu mu dělá osvětlený sektor hostujících fanoušků. Ty čekala sice dlouhá, ale po nekonečně děkovačce s hráči příjemná cesta domů.